Det är därför alla parfymerar också är kemister och Pierre Guillaume, grundare av Parfumerie Générale, är inget undantag från traditionen.

Vem är Pierre Guillaume?

Långt ifrån de stora parfymmärkena är Pierre Guillaume en oberoende parfymör. Den här är ursprungligen från Clermont-Ferrand, i mitten av Frankrike. Det var när han var knappt 25 år gammal, precis utanför skolan, att den här unga kemisten utvecklade sin allra första parfym, kallad Coze 02. Den presenterade en kryddig tobak som framkallade innehållet i en cigarr humidorbox. Faktum är att han inspirerades att skapa den från den i sin fars lägenheter. Denna parfym märktes snabbt av kritikerna och populariserade den omedelbart. Coze 02 köptes sedan över hela världen av initierade parfymkonsumenter. På samma sätt hjälpte en lovordande artikel i parfymgranskaren New York Times och skriven av Chandler Burr till att skapa Pierre Guillaumes berömmelse. ”Hur sammanfettade en ung fransk kemist de coolaste nya europeiska dofterna?” Det här var inledningsorden för denna artikel. Således lanserades Pierre Guillaume varumärke briljant, som han valde att nyktert namnge Parfumerie Générale.

Utvecklingen av varumärket Parfumerie Générale

Sedan 2010 har Parfumerie Générale förvärvat ett mycket effektivt produktionsverktyg, inklusive ett kompositionslaboratorium, en källare och råvaror och en förpackningslinje helt dedikerad till tillverkning av parfymer. Alla dofter från Parfumerie Générale produceras under ledning av Pierre Guillaume. Dessutom har sedan 2015 en andra workshop avsedd att stödja företagets växande logistikbehov utvecklats. Långt ifrån marknadsföringsdiktat skapar Pierre Guillaume sina essenser i total konstnärlig och ekonomisk frihet, i sina egna workshops. Emellertid fortsätter dess berömdhet att expandera och juicen från Parfumerie Générale distribueras nu via ett nätverk med mer än 250 försäljningsställen. I det här fallet har en första parisiska butik just öppnats i september 2016. Den dekorerades under ledning av arkitekten Hugo Frank. Tanken är att fira och förstora varje Pierre Guillaumes parfymer. Uppsättningen visar sig vara mycket minimalistisk, inspirerad av arkitekturen i ett tempel eller en grav huggen ur en monolit. Således inbjuder denna unika plats oss att fokusera på det väsentliga: parfymen. Den senare ligger i huvudstadens första stadsdel, 13, rue Jean-Jacques Rousseau, ett stenkast från Louvren och Palais-Royal.

Detta är de mest framstående parfymerna från Parfumerie Générale