RĂ„material.

Ambrette i parfymeri

Ambrette, myskfröet

Ambrette avger en bĂ€rnstensfĂ€rgad, pulverformig, muskulös, lĂ€tt animalisk doft. Faktum Ă€r att ambrette ofta kallas vĂ€xtmuskus, sĂ„ mycket att den ofta anvĂ€nds som ett alternativ till mysk av animaliskt ursprung. Ambrette erbjuder ocksĂ„ blommiga och fruktiga toner som liknar pĂ€ron eller plommon. Du bör veta att ambrette anses vara en förförisk, varm och sensuell anteckning. Vi finner det ocksĂ„ frĂ€mst i basnoter av orientaliska, bĂ€rnsten eller chypre parfymer. Detta Ă€r fallet för doften ”DĂ©sir pour Femme” av Rochas. Ambretten i basnoten Ă€r associerad med patchouli och sandeltrĂ€. HjĂ€rtat Ă€r en söt bukett med freesia, ros, lilja och magnolia. Som namnet antyder Ă€r ”DĂ©sir pour Femme” en ode till nöje dĂ€r mysterium och sensualitet blandas …

Ambretten och dess associering med de olika luktfamiljerna

Ambrette passar perfekt med rika material som ros, patchouli, rökelse eller till och med neroli. Dess musky doft gör ocksĂ„ ambrette till en anteckning som passar mycket bra i blommiga dofter. SĂ„ Ă€r fallet i ”Elle” av Yves Saint Laurent. HĂ€r Ă€r ambrette alltid i basnoten, tillsammans med patchouli och vetiver. HjĂ€rtat Ă€r blommigt till perfektion tack vare ros, freesia och jasmin. ”Hon” Ă€r sjĂ€lva kĂ€rnan i kvinnlighet. OförutsĂ€gbar och levande, denna komposition Ă€r överraskande, som den moderna kvinnan. Om ambrette Ă€r en av de mest förföriska tonerna i parfymeri, Ă€r det Ă€ndĂ„ en maskulin ton. Hon bevisar det beundransvĂ€rt i en fantastisk ”EgoĂŻste” parfym av Chanel … Parfym för mĂ€n med en stark personlighet. Den fruktiga aspekten av ambrette gör det ocksĂ„ möjligt att associera med fĂ€rska, aromatiska dofter, som i ”Jetlag” av Azzaro. FrĂ€sch med aromatiska och vedartade dofter, ”Jetlag” Ă€r en doft för oförskĂ€mda mĂ€n.

Ambrette Àr en stor vÀxt som liknar hibiskus. Ambrettkornen anvÀndes en gÄng för att pulverera hÄret. Det ger en pulveraktig, musky doft, men erbjuder ocksÄ fruktiga toner. Vissa parfymer anvÀnder ambrette som ett alternativ till djurmusk, vilket Àr svÄrt att fÄ. Ambrette Àr ett verkligt förföriskt vapen i orientaliska, trÀiga, chypre och blommiga dofter. Det kan ocksÄ associeras med andra toner som aromater, fruktiga eller citrusfrukter.

Leave a Reply