Azzaro, ett hus med en siciliansk själ

Loris Azzaro föddes i februari 1933 i Tunis. Av sicilianska föräldrar tillbringade han sin barndom i Tunisien där han designade kläder för sin mamma mycket tidigt. Han var passionerad för konst i allmänhet och studerade vid bokstavsfakulteten i Toulouse och fick en licens i moderna bokstäver. Ändå slutade han att drömma om sina kläder från förr och hamnade i Paris 1962 för att tillverka en feminin couturekollektion samt kostymsmycken. Under processen föreställde han sig pärlpåsar och alla hans skapelser fick snabbt en rungande framgång. Denna berömelse började verkligen när Loris Azzaro 1967 presenterade åtta spektakulära kläder i samband med den färdiga showen i Paris. Han sa då att han ville ”göra klänningar som kvinnor satte på sig och att män rivs av från dem.” En av dem gjorde sedan omslaget till Elle med Cheryl Tiegs och så drevs Azzaro fram på scenen. Det var dock först 1975 som varumärket utvecklade sin första parfym. Å andra sidan var det 1978 som invigningen inom detta område anlände med utvecklingen av en kultessens som fortfarande är särskilt moden idag: den ikoniska Azzaro pour Homme.

Azzaro pour Homme, legenden om Azzaro-huset

Även om många framgångar nu har sett dagens ljus inom Azzaro-huset, är varumärkets allra första manjuice fortfarande ett riktmärke i sig. Men Loris Azzaro, han som ägnat hela sitt liv åt kvinnlighet, var initialt inte särskilt upphetsad över idén att skapa en parfym för män. För att låta sig övertygas skapade han ändå Azzaro pour Homme, en juice som skulle bli en av de största parfymerna i modern olfaktorisk historia. Den här är både elegant och raffinerad samtidigt som den är särskilt manlig. Det visar en naturlig sensualitet och en instinktiv elegans. Således visar mannen som bär Azzaro pour Homme sig i sin mest förföriska och karismatiska aspekt. Det blir helt enkelt tidlöst. Om Loris Azzaro först var uppfinnaren av ultra femininitet, verkar han alltså ha lyckats skapa ett förföringsvapen som har blivit väsentligt för herrtoalettväskan. Idag är Azzaro ett ikoniskt varumärke i skönhetsvärlden. Varje juice har en ojämförlig aura och allmänheten väntar alltid de senaste skapelserna från detta hus med djup otålighet.

När det gäller kvinnor är Azzaros mest emblematiska juicer ingen annan än Mademoiselle Azzaro, skapad 2016, Azzaro Club Women 2014 eller Azzaro Duo Women 2011. För män å andra sidan håller den ikoniska Azzaro pour Homme fortfarande sitt första plats. Det följs också av Chrome från 1996 eller Décibel från 2011. På samma sätt har Azzaro nyligen lanserat nya Azzaro Wanted, en doft som verkar bana väg för stor framgång.

Detta är de mest framstående parfymerna från Azzaro