Parfymörer

Bertier Domitille

Om parfymeri under en mycket lÄng tid var en sektor reserverad för mÀn, verkar det som om den följde samma rörelse som kvinnans frigörelse. SÄledes intar fler och fler av de senare positionen som parfymör. En av dem heter Domitille Bertier och har redan banat vÀg för en fantastisk karriÀr.

Parallellt med den hÀr utbildningen fick Domitille Bertier dessutom den bÀsta undervisningen inom företaget International Flavors & Fragrances, bÀttre kÀnd under namnet IFF och anses idag vara den tredje vÀrldsledaren inom branschen av dofter för parfymer eller livsmedel industri. Domitille Bertier gick med som praktikant 1994. Hon har aldrig lÀmnat det sedan dess. Sedan 2007 har hon innehaft stÀllningen som senior parfymör dÀr och detta gör det dessutom möjligt för henne att samarbeta med de största kreativa husen liksom med andra kÀnda parfymerare.

Skapelserna av Domitille Bertier

Domitille Bertier har redan mĂ„nga skapelser pĂ„ sin kredit. Om hon ofta arbetar ensam har hon ocksĂ„ samarbetat med andra stora namn i parfymering i vissa projekt. SĂ„ledes uppnĂ„ddes dess första stora framgĂ„ng i samarbete med Olivier Polge. Det var den berömda Flowerbomb av Viktor & Rolf. Sedan den dagen har dessa tvĂ„ designers vant sig vid att arbeta tillsammans igen, sĂ€rskilt för Noa Perle eller LibertĂ© av Cacharel, Azzaro Visit For Women, Paris L’Eau Rose av Balenciaga, The Beat For Men av Burberry, Hot Water av Davidoff eller igen Midnight In Paris av Van Cleef & Arpels. PĂ„ samma sĂ€tt har Domitille Bertier arbetat med Juliette Karagueuzoglou pĂ„ barnparfymer samt med Max Gavarry pĂ„ Air de Cobochard de GrĂšs.

Domitille Bertier Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n att ha skrivit hela sin karriĂ€r. ÄndĂ„ har hon redan en lysande karriĂ€r och kan skryta med att ha samarbetat med de största kreativa husen.

[

Leave a Reply