Födelsen av Boucheron-myten och en kultringflaska

Boucheron-huset, specialiserat på lyxsmycken, grundades 1958 i lyxlokalerna i Palais Royal. Frédéric Boucheron, känd juvelerare sedan starten, tilldelades för skönheten i hans skapelser på den universella utställningen i Paris, och han var den allra första som kom och bosatte sig där!

26 Place Vendôme, nu ett riktmärke för hela världen, kommer aldrig att sluta skapa smycken så strålande eftersom de är eleganta för klienter som är så kända som hertigen av Windsor, tsaren Nicolas II i Ryssland eller till och med Sarah Bernhardt och Rita Hayworth. Boucheron är fransk lyx, parisisk elegans och förfining av överdådiga och mytiska smycken.

Naturligtvis, när Boucheron-huset inledde skapandet av parfymer, var det nödvändigt att skapa flaskor på höjden av den kreativa konsten för Boucheron-smycken. Således utsmyckades den första doften som släpptes 1988 ”Boucheron Femme” med en juvelflaska av exceptionell skönhet som gjorde det känt lika mycket för sina subtila blommiga, orientaliska och fruktiga dofter som för dess flaska toppad med en ring som arbetade runt den. en safirblå cabochon.

Framgången med ”Boucheron Femme” var sådan att tidens kunder strömmade till Place Vendôme för att få juvelen som liknade den berömda ”ring” -flaskan, som måste skapas från grunden eftersom det i verkligheten bara fanns en för parfym. Även om parfymen ”Boucheron Femme” nu har försvunnit, gav den ut 2011 till glädje för älskare av detta legendariska varumärke.

Boucheron parfymeri eller doftande konstverk

Efter den fenomenala framgången med den så kallade “ringflaskan” skapade Boucheron-parfymeriet 1989 sin första parfym för män, den här gången inspirerad av lyxklocktillverkning, särskilt av den berömda klockmodellen “Reflets”, nykter med namnet ”Boucheron för män” .

1994 och 1998 kommer entusiaster av Boucheron-parfymer att kunna njuta av två vackra dofter inspirerade av de indiska resorna från den vördnadsfulla grundaren Frédéric Boucheron: ”Jaipur” och ”Jaipur för män”. Parfymerna, alltid klädda i värdefulla smyckenflaskor, bär alltid safirblå och gyllene prylar för att erbjuda blommiga och fruktiga dofter till dessa damer och söta kryddor till dessa herrar.

År 2000 kommer Gucci Groups utköp av Boucheron-parfymlinjen att störa dess framgång och trots vackra dofter som ”Initial” 2000, ”Trouble” född 2002, ”Miss Boucheron” 2007 eller till och med ”B de Boucheron” släpptes 2008 förlorar varumärket sin legendariska aura.
Lyckligtvis i slutet av 2010 köptes varumärket och önskan att återvända till 80-talets grundläggande var den starkaste. Ledaren för Boucheron-gruppen sa: ”Vi bestämde oss för att fokusera på storheten i Boucheron-parfymerna på 80-talet: Boucheron för kvinnor, Boucheron för män och Jaïpur för män. Och framför allt bestämde vi oss för att gå tillbaka till den ursprungliga flaskan, ”ringen”, eftersom när vi återhämtade den hade den inte längre formen på en ring och berättade inte längre en historia. Vi såg inte riktigt vad det gav; å andra sidan bedömdes det att han tappade mycket ”.

Den exceptionella auren med Boucheron-smycken är uppenbarligen källan till inspiration och ursprunget till parfymlinjens framgång. Att vilja komma ur dessa koder var riskabelt och lyckligtvis har varumärket nu kunnat återgå till sina väsentliga värden och till sitt förflutna rik på en fantastisk historia. Baserat på denna återgång till grunderna släppte Boucheron två nya dofter ”Boucheron Place Vendôme” 2013 och den magnifika ”Quatre” 2005 som återigen mötte en stor publik, kär i det berömda doftande konstverket från den så lysande. Hus…

Detta är de mest framstående parfymerna från Boucheron