RĂ„material.

Bröd i parfymeri

Alla tĂ€nker pĂ„ minnet av en god lukt av varmt bröd nĂ€r de passerar framför ett bageri, det Ă€r just detta minne och denna kĂ€nsla som anteckningen av bröd i parfymeri försökte reproducera i den vackra flaskan Serge Lutens och i Anglo -Saxon anekdotiskt “Toast Water” skapat av … bagare!

Bröd genom historien …

Bröd skulle ha uppfunnits vid den paleolitiska eran, dvs. 30 000 Är f.Kr.! SpÄr av osyrat bröd dÀr stÀrkelsefrön placerades under murbruk och andra stenar som liknade stöt och sedan bakades har hittats av forskare.

Utvecklingen av brödtillverkning kommer att följa utvecklingen av verktygstillverkning. Den anmÀrkningsvÀrda uppfinningen av spannmÄlen under antiken kommer att ha en fördelaktig effekt pÄ tillverkning och konsumtion av bröd. Mellan Grekland, Mesopotamien och Egypten Àr sÀtten att arbeta och baka bröd olika men förblir ÀndÄ beviset för att bröd Àr viktigt för alla.

Under medeltiden, med dĂ„ligt underhĂ„ll av bruken, blev brödet knappt och var föremĂ„l för en skatt som dras av herrarna. Mellan brist pĂ„ mjöl och risken för slipning av kli var bröd krigens senor som ocksĂ„ ledde till den franska revolutionen (vi minns mjölkriget och kungafamiljen med smeknamnet ”Baker”, ”BoulangĂšre” och ”Petit Mitron ”).

DÄ utvecklas jÀsningsteknikerna och matlagningsmetoderna moderniseras, men brödet förblir föremÄl för tryck eller rationering av folket, sÀrskilt under andra vÀrldskriget.

Vad sÀgs om en anteckning av bröd i en parfym?

Idag har bröd Ă„terigen blivit föremĂ„l för lustar och önskningar som delikatesser trots Ă„ratal av onödig berövande nĂ€r det ansĂ„gs vara för fet. Det var just vid den hĂ€r tiden, 2013, som den engelska federationen för bakare designade sin doft ”Eau de Toast”. Denna doft med en aning toast, var naturligtvis tĂ€nkt att vara trevlig men framför allt att vara föremĂ„l för ett stort mediestunt till förmĂ„n för bröd, Ă€ven om det distribuerades gratis mitt i Londons modevecka.

Förutom denna anekdotiska doft och Angel’s etylmaltolsyntetiska anteckning som pĂ„minner om nĂ„gra nosar av rostat bröd, Ă€r Serge Lutens vackra doft ”Jeux de peaux” för nĂ€rvarande den enda som andas ut tonerna av bröd i en parfym. ”Jeux de peaux” lockar mĂ€nniskor med sina gourmetaromer av frukost, kaffe, varmt bröd och mjölk. HjĂ€rtnoterna frĂ„n osmanthus och bröd smĂ€lter in i en cocktail av söta basnoter (karamell, lakrits och vanilj), kraftfull tack vare labdanum och sandeltrĂ€ men ocksĂ„ mjölkaktig varm mjölk och lĂ€ckra hasselnötter och kaffe.

Det Àr dÀrför en sÀker satsning att noten av bröd, med en stark olfaktorisk och kÀnslig nÀrvaro, kan förekomma i gourmet- och kreativa juicer som vissa ovanliga toner, varm mjölk till exempel, som nu bor i vÄra parfymer mer regelbundet. .

Leave a Reply