Sedan hans första par skor, som officiellt skapades 1991, har alla stylistskor röda sulor. Djärv men ändå distinkt, den röda sulan har blivit Louboutins kännetecken.

Den lilla historien om Christian Louboutin

Sedan sin barndom har lilla Christian designat skor … passion, besatthet, geni? Barn av 80-talets Paris, Christian gillar att titta på dårarna Bergère och gå på huvudstadsgatorna. 1992, bara ett år efter öppnandet av sin butik, öppnade Louboutin en skobutik i Rue de Grenelle. Den senare kommer att få smeknamnet av hans kunder ”Le boudoir” … De flesta Louboutin-skor är gjorda av italienare, med stor uppmärksamhet på detaljer. Förödande kurvor, stilettklackar, röda pumpar, Louboutin-stilen är uppenbar i Paris. Louboutin är mycket uppskattad av stjärnor och har anförtrotts att skapa skräddarsydda skor för vissa personligheter, som Victoria Beckham eller Kylie Minogue. Louboutins röda pump är idag en symbol för absolut kvinnlighet.

Louboutin och parfym

Efter skor, läppstift och nagellack började Christian Louboutin skapandet av parfymer. Genom att skapa en parfymlinje vill Louboutin erbjuda kvinnor friheten att uttrycka sig och att förbättra deras kvinnlighet, förklarar han. Det är inte en parfym utan tre som han föreställer sig. För sin triad väljer han särskilt överraskande namn ”Bikini Questa Sera, Tornade Blonde, Trouble in Heaven”. Var och en av dess parfymer är unik och gör anspråk på en historia. ”Bikini Questa Sera” väcker doften av en fängslande natt. Jasmin och tuberos smälter in i huden, medan bärnsten och guldfärger påminner om en varm solnedgång. ”Tornade Blonde” är doften av kärlek och äventyr. Ros, svart vinbär och violett kombinerar för att skapa en djur- och blommig doft. ”Trubel i himlen” provocerar och väcker elden. Iris, patchouli och tonka bönor erbjuder här en intim doft där orientalisk charm resonerar …

Passionerad och besatt av skor, designern Christian Louboutin har blivit stjärnornas älskling. Efter att ha öppnat sin första butik kunde han erbjuda en mycket speciell parisisk stil. Djärvt införde han sin röda sula som gjorde honom till en unik designer. Efter skor lanserar han en triad av hypnotiska parfymer … Framgång, prestige och ära för den här lilla pojken som är kär i skor.

Detta är de mest framstående parfymerna från Christian Louboutin