Parfymörer

Gavarry Clément

Parfymyrket Àr ett sÀrskilt krÀvande yrke. Detta krÀver att man har mÄnga kvaliteter som en stark luktsans förknippad med avancerad kunskap om kemi. Det hÀr omrÄdet reserverat för fÄ mÀnniskor i vÀrlden överförs ocksÄ oftast frÄn generation till generation. SÄledes Àr Clément Gavarry inget undantag frÄn traditionen och kommer sjÀlv frÄn en familj som arbetar i parfymindustrin.

Det Àr dÀrför helt naturligt att Clément Gavarry introducerades för lukt mycket tidigt. PÄ samma sÀtt var hennes andra farfar trÀdgÄrdsmÀstare för Chanel och hennes far Max Gavarry var sjÀlv en parfymör. Det Àr dÀrför logiskt att Clément Gavarry följde denna vÀg, ett riktigt familjearv. Han kommer fortfarande ihÄg de lÄnga promenader som han gjorde med sina Àldste i Äkrar fyllda med doft av jasmin och ros. PÄ samma sÀtt introducerades han i en mycket tidig Älder till de olika teknikerna för destillering av lukt. SÄ han hade inga problem med att fÄ en examen i kemi. Men Clément Gavarry brinner ocksÄ för segling. Han har alltid haft en verklig fascination med havet. Det var dÀrför han först var mer intresserad av bÄt- eller flygindustrin. Det var dock en praktikplats vid IFF-företaget i New York 1998 som fick honom att Àndra sina planer. Han var bokstavligen fascinerad av nÀsjobbet och sÄ han tog definitivt denna vÀg.

Clément Gavarrys resa

Nu övertygad om sitt nya kall, gick Clément Gavarry med i International Superior Institute of Parfumes, Cosmetics and Food Flavors of Versailles, en prestigefylld skola som Àr bÀttre kÀnd under namnet ISIPCA. Han slutförde ocksÄ den hÀr grundutbildningen med en kurs vid IFF Parfumery School 2004. Hittills arbetar han fortfarande inom IFF-företaget och dÀr han snabbt utmÀrkte sig för sin kunskap. -göra utöver det vanliga. Dessutom fick han Rising Star-utmÀrkelsen 2006 i kategorin Corporate Fragrance. Clément Gavarry har en utomordentlig kÀnsla och har förmÄgan att i sina parfymer kombinera en obehaglig passion med en enastÄende teknik. Han har en instinktiv instÀllning och en unik smak för dofter. Hans stil Àr bÄde mÄngsidig och bekvÀm och Clément Gavarry verkar alltsÄ vara en av de mest lovande talangerna i vÄr tid.

Även om han nu Ă€r i början av sin karriĂ€r, har ClĂ©ment Gavarry redan samarbetat med andra stora parfymerar i flera stora projekt för Prada, ChloĂ© eller tom Tom Ford.

[

Leave a Reply