Geoffrey Benes stil

Geoffrey Beene anses vara en av pionjärerna inom amerikansk design. Faktum är att han kan skryta med att ha bytt ut amerikanskt mode i centrum för global elegans genom att föra en touch av våg till en stil som ursprungligen var ganska klassisk. Dessutom anpassade han sedan sin kunskap till den manliga trenden och kombinerade perfekt lyx och komfort. Historien om Geoffrey Beene började 1963. Det var faktiskt just nu som han öppnade ett showroom på Seventh Avenue på Manhattan. Hans stil märktes snabbt, så mycket att han vann en Coty Awards 1964 och en Marcus Neiman Award 1965. När det gäller skräddarsy är Geoffrey Beene särskilt känd för sina mönster i grå flanell eller hans tröja ullkulor. . På samma sätt har Geoffrey Beene alltid lyckats arbeta med spetsar på ett särskilt luftigt sätt. Dess mode är alltså känt för sin friskhet. Det misslyckades inte med att snabbt erövra kvinnor och mäns hjärtan över hela världen, inklusive kändisar. Bland hans mest kända kunder räknar Geoffrey Beene således den attraktiva Lady Bird Johnson, Pat Nixon, Nancy Reagan, Faye Dunaway och Glenn Close.

Geoffrey Benes diversifiering

På grund av sin framgång slösade Geoffrey Beene ingen tid på att utvidga sin affärssektor. Således utvecklade han 1971 en högkvalitativ sportlinje, men billigare än sina andra kollektioner. På samma sätt bestämde han sig för att erövra Europa 1975. Samtidigt utvecklade han en första parfym för att förbättra sina kläder. Det gjordes därför året därpå. Geoffrey Beene presenterade sina samlingar i Milano, Rom, Paris, Bryssel och Wien. Hans parfym vann under tiden Marshall Field Disinction of Design Awards. Geoffrey Beene ansågs då vara en ambassadör för amerikanskt mode och hjälpte till att utveckla detta lands kultur internationellt. Sedan den dagen har framgången fortsatt att följa för Geoffrey Beene. Han utsågs till årets designer 1986. På samma sätt organiserades en retrospektiv av hans historia i anledning av hans 25-årsjubileum i ett museum i Cleveland i Ohio såväl som vid International Academy. av New York Design. 1992 erhöll Geoffrey Beene en hedersdoktor i konstutbildning från Rhode Island School of Design innan Louisiana State Lieutenant proklamerade den 27 april som Geoffrey Beene Day, 1995.

Du kommer att förstå, Geoffrey Beene är en riktig stjärna i sitt land. Hans karriär präglades av många framgångar och många utmärkelser. 2003 fick han den första guldmedaljen från National Arts Club för alla sina prestationer innan han gick bort den 28 september 2004.

Detta är de mest framstående parfymerna från Geoffrey beene