Dessutom glädde denna vändning hans familj mer, som ansåg denna väg mer ”lämplig”. Hon började därför inom denna sektor 1934 och öppnade sin första verkstad som bar namnet Alix Couture, rue de Miromesnil i Paris. För att göra detta samarbetade hon med Julie Barton. Tillsammans gjorde de en första sommarkollektion sydd med flera draperier och lite sömmar. Dessutom visade Madame Grès med denna kollektion en mycket innovativ anda. Den använde nya tyger och hade framför allt en avantgardisk kallelse. Ett år senare döptes varumärket om till Maison Alix och togs helt över av Madame Grès som bestämde sig för att segla solo. Det var då 1942 som Germaine Krebs bestämde sig för att sälja om sitt varumärke för att grunda sitt eget hus 1, rue de la Paix, i Paris. Grès-märket som vi känner det idag har lanserats!

Utvecklingen av varumärket Grès

Den första samlingen från Grès-huset blev en riktig framgång. I själva verket bestämde Germaine Krebs sig att överskrida tekniken för drapering där och det glädde tidens kvinnliga publik mycket. Knappt fem år senare, 1947, bestämde sig därför Grès-varumärket för att fortsätta sin uppstigning genom att göra sin allra första parfym. Sedan den dagen existerar dessa två universum under samma enhet och påverkar varandra. De får båda näring av Madame Grés gränslösa kreativitet och hennes många resor. Dessutom markerade Indien särskilt skaparen av varumärket. Hon tog tillbaka många olika indiska vävtekniker från landet och sällsynta och exotiska dofter. Det var i detta sammanhang som Grès såg utseendet på Cabochard-parfymen 1959. Det var då olikt något annat och drev Grès-varumärket i spetsen för den internationella scenen inom parfumsektorn.

Sedan 1988 har Grès-modehuset tillhört den japanska gruppen Yagi Tsusko. Grès-parfymer, å andra sidan, köptes av Art & Fragrance 2008. Vad mer är, Madame Grès dog 1993. Ändå fortsätter varumärket sin kreativa linje och undertecknar regelbundet nya juicer mycket inspirerade av den ikoniska parisiska minimalismen och elegansen.

Detta är de mest framstående parfymerna från Grès

Posts not found