RĂ„material.

Grön apelsin i parfymeri

Grön orange

Även om det inte Ă€r vanligt att stöta pĂ„ dem, Ă€r vissa apelsiner gröna. I verkligheten fĂ„r apelsiner bara sina eponyma fĂ€rger nĂ€r de Ă€r kalla. Om apelsinen förblir grön betyder det att temperaturen Ă€r mycket hög (cirka 30 °). Dess klorofyll Ă€r sĂ„ledes kvar i majoriteten och de orange pigmenten visas inte. Gröna apelsiner finns frĂ€mst i Thailand. DĂ€r kallas den ”thailĂ€ndsk apelsin” och dricks huvudsakligen i fruktjuice som kallas ”naam som”. Lukten av apelsin kommer att vara annorlunda beroende pĂ„ om det Ă€r en söt, bitter eller grön orange! Blommor och apelsinblad Ă€r extremt populĂ€ra i parfymeri. Om orange redan var kĂ€nt i parfymer, erbjuder grön orange nya dofter.

Grön apelsin och parfymeri

Den gröna apelsinen Ă€r en del av citrusfrukter, dĂ€rför av den olfaktoriska familjen ”Hesperidia”. Grön orange blandar söta och snygga toner med frĂ€scha och livliga toner. Grön orange anvĂ€nds mindre Ă€n den sĂ„ kallade ”klassiska” apelsinen. ÄndĂ„ Ă€r det HermĂšs-huset som har lyft fram det genom att kalla en av dessa parfymer ”Eau d’Orange Verte”. Denna doft Ă€r inte bara inspirerad av lukten av en vĂ„t skog, utan ocksĂ„ av en morgondagg. ”Eau d’Orange Verte” anses vara en citrusexplosion och Ă€r byggd kring grön orange. För tillfĂ€llet anvĂ€nds grön orange Ă€nnu inte mycket i nischparfymer, men det erbjuder nya dofter som ber om att utnyttjas.

Grön orange överraskar med sin fĂ€rg, men dess historia Ă€r den ”klassiska” orange. Det Ă€r fortfarande lite kĂ€nt inom parfymer, men det ger Ă€ndĂ„ smaker som Ă€r bĂ„de söta och bittra, snygga och frĂ€scha.

Leave a Reply