RĂ„material.

Gurka i parfymeri

Gurkan kÀnd sedan tidens gryning för sina dygder inom kosmetika

FrÄn 1700-talet, Àven om det kom tillbaka av Charlemagne för inte lÀnge sedan, var gurka en av de skönhetsmedel som anvÀndes av tidens damer för att lÀtta huden. I sjÀlva verket Àr gurkan, skuren i skivor vid den tiden och nu reducerad till massakoncentrat idag, ett kraftfullt naturlÀkemedel inom dermatologi.

Gurka har ultrahydrerande dygder för huden och Äterupplivar tack vare dess vitaminer som aktiverar cellregenerering. SÄledes gjorde gurkamask och mÄnga andra kosmetiska produkter den vackra asiatiska gurka, en viktig kosmetisk produkt för matt eller trött hud.

Dessutom utstrÄlar gurkan en frÀsch och mycket grön doft. Parfymeriet och dess sommarvatten anvÀnde snabbt gurkaanteckningen för att erbjuda friskhet och gröna toner till frÀmst feminina eller blandade parfymer.

Gurka-lappen i parfymer för att frÀscha upp dofter pÄ sommaren!

Gurksedeln Àr sÀrskilt kÀnd för att vara en standard i Calvin Kleins CK One sommarvatten. Ck One Summer reflekterar verkligen gurks doftande gröna och ömma aspekter.

Ibland som en toppnot, ibland som en hjĂ€rtnot, associerar CK One Summer-serien gurka nĂ€stan systematiskt i sina kompositioner. I “Ck One sommar 2008” dyker gurka upp i mitten av den aromatiska citrusfrukten som Ă€r kopplad till bergamott och fĂ€rsk mynta. I sin eftertrĂ€dare ”Ck One summer 2009” Ă€r gurka-noten en del av toppnoterna pĂ„ ackord av mynta, bergamott och citron.

Sedan i de blandade versionerna av Ck One sommar ”Ck One sommar 2012” och ”CK One sommar 2013” tvĂ„ vackra vattenlevande aromater, kombinerar gurka med samma uppfriskande toner som dess eftertrĂ€dare för bĂ„da med toner av mynta och lotus.

Men om Calvin Klein verkar ha varit passionerad för gurkanot, lĂ„t oss inte glömma att den ocksĂ„ andas ut i stora blommiga feminina juicer som ”Ralph Cool” av Ralph Lauren samt i trĂ€iga maskulina dofter som ”Aramis Life” av ’Aramis. Gurkan anteckningen tillĂ„ter mĂ„nga olfaktoriska föreningar, det kan nu hittas i vissa orientaler pĂ„ jakt efter friskhet ”CK One Shock Street edition för honom” eller till och med i gröna citrusfrukter som ”Frisson de Verveine” frĂ„n L’Occitane.

Leave a Reply