RĂ„material.

Hö i parfymeri

Det absoluta höet, parfymens lycka Àr i halmen!

Det kan verka lite konstigt för neofyter, men hö Ă€r en av de rĂ„varor du vĂ€ljer i parfymeri! Och ja, om vi gillar exotiska material, Ă€dla trĂ€slag eller sĂ€llsynta aromater, krĂ€vs det bara en höstack för att skapa djupa och intensiva vakningar i en fantastisk doft. Utan att ens behöva Ă„terskapa anteckningen som en syntetisk molekyl, vilket Ă€r ganska sĂ€llsynt …

Hö absolut skapas med torkat hö, om möjligt frÄn flera typer av örter, som destilleras med vattenÄnga frÄn vilken olfaktoriska principer extraheras med lösningsmedel. RÄvaran Àr dÀrför relativt lÀtt att fÄ, av fransk ursprung och tack vare blandningar av olika örtsorter kan det erbjuda mÄnga aspekter.

En liten ton av hö i dina trÀiga dofter och citrus?

Den allra första parfym som anvĂ€nde hösnoten som basnote Ă€r mycket Ă€ldre Ă€n trenden pĂ„ 2000-talet med den stora Ă„terkomsten till naturen … Eftersom det Ă€r det dyrbara och nu sĂ€llsynta ”ryska lĂ€der” frĂ„n Chanel. ”Cuir de Russie” berĂ€ttar inte om landsbygden utan om detta vackra slaviska land som parfymern har försökt rekonstruera med en blandad woody-chypre med citrusnoter pĂ„ toppen och sedan blommiga toner gjorda intensiva av de doftade höna, lĂ€der och cade i synnerhet.

Vi mĂ„ste vĂ€nta till 1970-talet för att Ă€ntligen se hönoten i den berömda citrusfrukterna ”Eau de CourrĂšges” frĂ„n CourrĂšges. HĂ€r anvĂ€nds Ă€ven noten som en basnota för att slĂ€ppa blommiga och delikat kryddiga dofter.

Noten av hö kommer att visas dĂ€refter i mĂ„nga trĂ€iga och citrus dofter för mĂ€n sĂ€rskilt men ocksĂ„ för kvinnor. Hö Ă€r mycket ofta i basnoten associerad med de kraftiga vakningarna av ekmossa och vetiver, som ”Patou pour homme” av Jean Patou eller ”Signoricci 2” av Nina Ricci.

2000-talet och deras nya dofter kommer att avslöja noten av hö i nya föreningar som med orientaler, gourmetaromater som ”Brin de Licorice” av HermĂšs. I nĂ„gra Ă„r nu verkar blommorna Ă€ntligen uppskatta höns not pĂ„ sitt verkliga vĂ€rde, som deras förfader frĂ„n Caron ”Farnesiana” visade för dem … SĂ„ledes ”KĂ€rleksfull bukett” av Escada eller till och med ”Hiris” av HermĂšs. prydd med hö för att bĂ€ttre andas ut blommorna!

Leave a Reply