Tillbaka till IKKS historia

Det var 1987 som IKKS-märket skapades under ledning av Gérard le Golf och Viviane Peigné. Ursprungligen var det ett varumärke som är avsett för barn och erbjuder en serie trendiga och kreativa juniorkläder. Ursprungligen ville grundaren kalla sitt varumärke X men det namnet var redan registrerat. Så han bestämde sig för att skriva det IKKS, en slags fonetisk parodi till hyllning till det namn som ursprungligen valdes. Mycket snabbt märktes IKKS för sin trendiga och originella stil, både modern och väldigt urban. På samma sätt fokuserade IKKS sedan på utvecklingen av sportprodukter och öppnade till och med sin första butik i den belgiska badorten Kaokke le Haut bara fem år senare. IKKS tog inte lång tid att förföra en global kundkrets och dess framgång var sådan att varumärket utvecklade en första damkollektion 1999. På samma sätt erbjuder man idag också herrkläder. Ändå förblir dess kärnverksamhet framför allt juniormode. För expansionens skull gick IKKS med i Zannier-koncernen 2000, främst placerad på barnmodemarknaden i mitten till hög kvalitet. Den första IKKS-nätbutiken invigdes 2007. Slutligen, för att fira sitt 20-årsjubileum, öppnade IKKS en konceptbutik på Champs-Élysées i Paris.

IKKS parfymer

Samtidigt har IKKS också lanserat ett stort utbud av tillbehör. Varumärket erbjuder således sina kunder skor, ljus, bagage och även parfym. Det är dock just detta som intresserar oss här. IKKS marknadsför flera olfaktoriska områden med sin egen identitet. Således är hennes juice för barn väldigt fräsch medan hennes parfymer för kvinnor är mer glamorösa. Essenser för män spelar för sin del mer i registret över virilitet. Ändå sammanfogas dessa tre rader kring ett centralt tema: den urbana och trendiga aspekten som är karakteristisk för IKKS-märket. Naturligtvis, som alla självrespektande parfymmärken, uppmanar IKKS också prestigefyllda muser. Således förkroppsligar den australiska sångaren Nadéah bilden av IKKS-kvinnors linje. Männen representeras under tiden av Blackfeet Revolution, en ung parisisk rockgrupp. Slutligen är det den unga skådespelerskan Capucine, fäktaren Aymeric och den klassiska dansen Manon som är ansikten på barnlinjen i huset.

Även om IKKS är ett ganska nytt varumärke, finns det nu i många butiker runt om i världen. Dessutom har den mer än 150 i Frankrike, cirka 30 i Spanien och cirka 15 i Belgien.

Detta är de mest framstående parfymerna från IKKS