Detta gjorde Issey Miyake särskilt att erbjuda oss skapelser halvvägs mellan öst och väst. Fokusera på det här fantastiska modehuset som har integrerat parfymvärlden.

Issey Miyakes erövring av Europa

Issey Miyake föddes 1938 i Hiroshima och växte upp i Japan i samband med efterkrigstiden. Efter en svår barndom, präglad av sjukdom och hans mors död, skapade Issey Miyake en stark karaktär och utrustad med en oföränderlig optimism. 1958 bestämde han sig för att studera design i Tokyo vid University of Fine Arts. Således blev han intresserad av mode- och klädtillverkning. Från 60-talet blev Issey Miyake en konstnär i sig och var fast besluten att revolutionera modevärlden. För att göra detta lämnade han Japan och anlände till Paris 1965. Han gick in i en värld av haute couture-hus och anslöt sig särskilt till Guy Laroche och Givenchy, två märken som tillät honom att införa sin egen stil. Issey Miyake betrodde också att hans första år i Paris var avgörande för honom och att de fungerade som en språngbräda för hans framtida karriär. Det är faktiskt här han använder sig av hippiestilen 1969 innan han återvände till Japan för att skapa sin första samling. Där var han revolutionerande och skapade sömnadstycken av vilket basmaterial som helst. Hans uppfinningsrikedom bländar omedelbart publiken.

Issey Miyake och hennes parfymer

Trots en stor framgång i sömnadens värld var det dock först på 90-talet som Issey Miyake bestämde sig för att utöka sin verksamhet. Således utvecklade han sin allra första parfym 1992 och stannade i samma linje som för sina couture-skapelser. Faktum är att varje produkt som kommer från Issey Miyakes hus vill vara avantgarde och framstår som en smart blandning av konst, arkitektur och våg. Issey Miyakes första parfym riktade sig till det rättvisare könet. Det var en vattenblomma inspirerad av ett japanskt bad och fick namnet Eau d’Issey. Det följdes 1994 av sin version för män, sedan av L’Eau Bleue d’Issey 2004 eller Eau d’Issey pour Homme Intense. Det har gått flera år nu att Issey Miyake erbjuder doftande variationer kring kvinnlighet, konst och natur. Det är faktiskt i hjärtat av naturen som Issey Miyake hittar sin inspiration. Han använder den senare för att uttrycka sina känslor och känslor. På samma sätt slutar Issey Miyake aldrig att arbeta inom utforskningsområdet. Var och en av dess dofter är en del av ett slags personligt och andligt uppdrag. På samma sätt, som en förlängning av denna kärlek till naturen, lanserade Issey Miyake nyligen projektet #Explorenature i form av en video som visar hur människan interagerar med sin miljö och stärks av den. Således är Issey Miyake-parfymer ett slags episkt som lyfter fram den renaste ingrediensen som finns: vatten.

Detta är de mest framstående parfymerna från Issey Miyake