Detta franska företag inom design, tillverkning och försäljning av avancerade produkter har utmärkt sig i världen av klädsel och parfym, och ligger halvvägs mellan det asiatiska ursprunget till dess grundare och vårt västra universum.

Kenzo Takada, en extraordinär grundare

Det är till Kenzo Takada, en japansk man född 1939, som vi är skyldiga Kenzo-företaget. Mycket tidigt utvecklade han en passion för mode och han säger till och med att han ofta stal sina systras tidningar. Efter att ha valt en vanlig skolkurs vid University of Kobe bestämde han sig för att lämna det mot familjens råd att gå med i en modeskola: Tokyos Bunka Fashion College. Dessutom var han en av de första män som kom in i den. Efter examen flyttade han till Paris 1964. Även om han kämpade för att anpassa sig till denna nya stad var han fast besluten att sätta sitt prägel i modevärlden. För att göra detta deltog han i många parader och skapade kontakter. Han öppnade sedan sin första butik 1970 och prydde den med en djungeldekor inspirerad av Douanier Rousseaus verk. Varumärket tog emellertid först Kenzo-namnet 1980. Det var faktiskt under detta decennium som Kenzo-skapelser blev flaggskeppsprodukter. Deras okonventionella utseende blev symbolen för en hel generation. Dessutom bidrog fotograferna Hans Feurer och Peter Lindbergs arbete till skapandet av Kenzos identitet, en smart blandning av modernitet, chic och etnicitet. 1993 blev Kenzo en av organen i LVHM-gruppen och togs över några år senare av Gilles Rosier, utsedd till konstnärlig chef för Kenzo medan Kenzo Takada, 60 år, sa att han ville njuta av livet. Han efterträddes också 2003 av Antonio Marras innan han själv ersattes av Humberto Leon och Carol Lim 2011.

Kenzo parfymer

Kenzos allra första parfym såg dagens ljus 1988. Den här mannen var avsedd för en intensiv marin friskhet. Det tilltalade omedelbart män och följdes av många andra dofter. Ändå visade vissa av dem mer popularitet än andra, och bland de senare är Flower av Kenzo en sann legend. Detta karaktäriserar underbart Kenzos värld och visar sig vara särskilt modern, dynamisk och poetisk. Idag, mer än någonsin, särskilt med skapandet av den nya Kenzo World-doften, ses märket som ett unikt. De sistnämnda två nya konstnärliga ledare verkar vilja blåsa nytt liv i den, mer galna än någonsin samtidigt som de vet hur man förblir elegant och elegant.

Detta är de mest framstående parfymerna från Kenzo