Framväxten av Montblanc-varumärket

Företaget Montblanc föddes från sammanslutningen av tre män: papperstillverkaren Claus Johannes Vos, bankiren Alfred Nehemias och ingenjören August Eberstein. Tillsammans bestämde de sig för att skapa 1906 en reservoarpenna med en integrerad bläckbehållare och med en efterfrågan på kvalitet som inte hade någon motsvarighet fram till dess. Detta krävde tre års forskning och utveckling och slutade kulminera 1900 med lanseringen av en första samling svarta reservoarpennor, toppade med en rödhårig keps. Detta gav dem smeknamnet ”Little Red Riding Hood”. Därefter följdes den här första produkten av en annan svart penna med en vit spets. Det lät som en verklig revolution vad gäller design men också av teknik. När den stängdes läckte den faktiskt inte alls. Företagets framgång var omedelbar. Ändå uppträdde Montblancs mest kända referens först 1924. Som ni har insett är det den ikoniska Meisterstuck, en avancerad penna som beskrivs som ett verkligt mästerverk. Detta bidrog mycket till att skapa varumärkets rykte och Montblanc var därmed representerat i mer än 60 länder från slutet av 1920-talet. Dessutom, en garanti av exceptionell kvalitet, tvekade Montblanc inte från 1935 att erbjuda garantier. livstid för denna penna. Det var först 2010 som Montblanc fortsatte sin diversifiering och utvecklade en parfymlicens.

Varumärket Montblanc i parfymeri

Den allra första Montblanc-parfym som marknadsförs heter Legend. Detta uppträdde först i maj 2011 och riktade sig till den manliga befolkningen. Han följdes i februari 2013 av sin kvinnliga motsvarighet. På samma sätt är emblemjuicer tidlösa monument som vittnar om Montblanc-husets arv. De riktar sig till sofistikerade kvinnor och män med en stark smak för vackra saker. Faktum är att Montblanc-parfymer sys av erfarna parfymer som skapar flera aromatiska fresker väldigt nyanserade. Montblanc-juicer är alltid gjorda av sötma och känslor. De är samtidigt känsliga, balanserade, resulterande från en fräsch och sofistikerad syntes. Som med designen av sina pennor strävar Montblanc att göra var och en av sina olfaktoriska skapelser exceptionella. För att göra detta använder märket de bästa naturliga ingredienserna, oavsett om det är raffinerade blommor, saftiga frukter, mer fylliga kryddor eller mystiska skogar.

Samtidigt har Montblanc-företaget sedan 2013 övertagits av Jérôme Lambert. Detta bekräftade dess önskan att diversifiera och varumärket utvecklas för närvarande inom klocktillverkningssektorn.

Detta är de mest framstående parfymerna från Mont Blanc