Hans idealiska vision om kvinnan är gjord av elegans och nåd och det är av den anledningen som han försöker sublimera alltid lite mer personligheten hos den senare.

Narciso Rodriguez resa

Narciso Rodriguez föddes 1961 i New Jersey. Hans far var en kubansk hamnarbetare som arbetade i New York. Således är det i denna stad som Narciso Rodriguez studerade, först vid New School och sedan vid Parsons School of Design där han tog stylingkurser. När hans diplom var i hand gick han in som assistent stylist på Calvin Klein där han lärde sig skapa enkla men eleganta kläder. Efter denna fyraåriga erfarenhet gick han in som Creative Director på TSE och Cerruti och presenterade sina första kollektioner för de två modehusen 1996. Samma år utnämndes han till designkonsult av Anne Klein för hennes kollektion avsedd för Asien. Ändå var det när han designade bröllopsklänningen för sin vän Carolyn Bessette Kennedy att hans karriär omedelbart drevs framåt. Året därpå lanserade Narciso Rodriguez sedan sitt eget modehus och paradade i Milano 1997 och 1999. Samtidigt 1998 fick han CFDA Perry Ellis-utmärkelsen för den bästa nya designern av kvinnors färdiga kläder. samt Aiguille d’Or i Madrid. År 2001 präglades av hans återkomst till sin hemstad och så organiserade han en parad under sitt eget namn i New York. På samma sätt undertecknade han sitt första licensavtal för parfymer och kosmetika med Beauté Prestige International.

Narciso Rodriguez parfymeri

Det var 2003 som Narciso Rodriguez första parfym lanserades, till hyllning till sin avlidne vän Carolyn Bessette Kennedy. Den här heter For Her och anses fortfarande vara den vackraste skapelsen av Narciso Rodriguez. Denna juice följdes 2007 av dess manliga motsvarighet som heter For Him. Sedan den dagen har många dofter uppstått i huset till Narciso Rodriguez. Var och en av dem är avsedd att vara intim, nyanserad och vågad samtidigt. Narciso Rodriguez-stilen kännetecknas av oöverträffad hårdhet i samband med extraordinär sensualitet. På samma sätt, om Narciso Rodriguez gillar att spela på dualiteten svart och färg i sina couture-skapelser, gillar han att utveckla mycket kontrasterande juicer. Narciso Rodriguez verkar ha fött ett nytt uttryck: det eviga kvinnliga. Var och en av hans skapelser förkroppsligar ett sätt att vara, både klassiskt och modernt, som skickligt kombinerar sensualitet och elegans, som för att uppnå tidlöshet. Narciso Rodriguez-universum visar sig därför vara särskilt poetiskt och mycket arbetat.

Detta är de mest framstående parfymerna från Narciso Rodriguez