Om det finns fler och fler lyxhus på marknaden idag kan väldigt få skryta med att ha en kreativitet som den som Paco Rabanne. Förutom att vara en stor couturier är han framför allt en okonventionell person vars excentriska idéer alltid tas mycket emot av allmänheten. Paco Rabanne är en uppfinnare, oavsett om det är i couture-världen eller i parfymeriet.

Paco Rabanne, en spansk man som markerade modevärlden

Paco Rabanne föddes i februari 1934 i Spanien. Hans mor arbetade redan på Balenciaga som en första hand medan hans far var överste i de republikanska styrkorna. Han sköts av Francos trupper under inbördeskriget 1939, vilket ledde till att Paco Rabannes familj flydde från Spanien. Det är så den senare anlände till Frankrike. Han vände sig sedan till arkitektstudier vid National School of Fine Arts i Paris. För att finansiera det senare ritade han också sina första modeskisser. 1959 publicerade han en serie med sju mycket rena och geometriska klänningar under namnet Frank Rabanne i Women’s Wear Daily. Detta började bekräfta hans kändis. På samma sätt var Paco Rabanne 1963 pristagare för Parisbiennalen med en skulptur för trädgårdar som ställdes ut på Museum of Modern Art. I slutet av sina studier började han den hantverksmässiga tillverkningen av snygga tillbehör till de största modehusen. Det var då som Paco Rabanne-signaturen gjorde sitt första utseende. En första samling i hans namn följde, i februari 1966, kallad Manifesto. Från 1967 till 1970 upplevde Paco Rabanne en period rik på experiment. Han tvekade inte att införliva alla slags material i sina modedesigner och visa upp pappersklänningar, modeller av fluorescerande läder eller hamrade metallkläder. Så här började Paco Rabanne revolutionera modevärlden för att aldrig skämma bort denna karaktäristiska våg.

Lanseringen av Paco Rabanne i parfymeri

Paco Rabanne tecknade ett partnerskap med Puig-företaget 1969. Han lanserade sedan sin allra första doft som heter Calandre, en djärv juice som är integrerad i en flaska med en oväntad design. Detta hade viss framgång. Därefter, fyra år senare, 1973, lanserade Paco Rabanne sin första manliga juice, nykter som heter Paco Rabanne för män. Sedan dess har Paco Rabanne fortsatt att ha en rad olfaktoriska framgångar. Om han fortsatte sitt otroliga öde som couturier parallellt och till och med tvingade honom att utveckla alla Mylène Farmers scendräkter för sin turné 1996, var han ändå mycket produktiv när det gäller parfymeri. Dessutom har Paco Rabanne åtnjutit att skapa parfympar i mer än 10 år och lett oss till ett universum som fortfarande är mycket markerat. Som sådan ville Black XS-duon vara väldigt rock ’n’ roll. Det följdes av 1 miljon och Lady Million, två ikoner av parfymeri. Slutligen, nyligen, undertecknade Paco Rabanne också utseendet på två atletiska gudar som direkt ur grekisk mytologi: Invictus och Olympéa.

Detta är de mest framstående parfymerna från Paco Rabanne

Olympéa Aqua Paco Rabanne Eau de Toilette

Svart XS Eau de Toilette för honom Paco Rabanne

Svart XS överflöd för hennes Paco Rabanne Eau de Parfum

Invictus Legend Paco Rabanne Eau de Parfum

Invictus Aqua Paco Rabanne Eau de Toilette

Lady Million Monopoly Eau de Parfum Paco Rabanne

Lady Million Privé Eau de Parfum Paco Rabanne

Eau de toilette 1 miljon Köln Paco Rabanne

Black XS Los Angeles för honom Eau de Toilette Paco Rabanne

Invictus Onyx-samlare Paco Rabanne Eau de Toilette

Pure XS for her Eau de Parfum Paco Rabanne

Olympea Legend Paco Rabanne Eau de Parfum

Invictus Intense Eau de Toilette Paco Rabanne

Pure XS Night Eau de Toilette Paco Rabanne

XS Paco Rabanne Eau de Toilette

Lady Million Lucky Paco Rabanne eau de parfum

1 miljon monopol Paco Rabanne Eau de Toilette

Parfym 1 miljon Privé Paco Rabanne

Lady Million Empire Eau de Parfum Paco Rabanne

Lady Million Million Eau de Parfum Pac Man Paco Rabanne

Lady Million Eau de Parfum Paco Rabanne

Lady Million Eau My Gold Eau de Toilette Paco Rabanne

Svart XS Eau de Toilette för hennes Paco Rabanne

Eau de toilette 1 Million Collector Christmas 2017 Paco Rabanne

Pure XS Eau de Toilette Paco Rabanne

Olympéa Paco Rabanne Eau de Parfum

Svart XS L’Excès eau de toilette för honom Paco Rabanne

Lady Million Collector Christmas 2017 Eau de Parfum Paco Rabanne

1 miljon Lucky Paco Rabanne Eau de Toilette

Black XS Los Angeles för hennes Eau de Toilette Paco Rabanne

Eau de toilette 1 miljon intensiv Paco Rabanne

Eau de parfum 1 Million Parfum Paco Rabanne

Invictus Paco Rabanne Eau de Toilette

Eau de Parfum Olympéa Aqua Paco Rabanne

Olympéa Blossom Eau de Parfum Paco Rabanne