Ralph Laurens framgångshistoria

Om Ralph Lauren verkligen förkroppsligar den amerikanska drömmen beror det helt enkelt på att ingenting förutbestämt grundaren till en sådan framgång. Faktum är att Ralph Lauren föddes i Bronx, New York, till judiska invandrarföräldrar från Ryssland. Dessutom bodde Ralph Lauren i samma stadsdel i Calvin Klein. Han studerade först management på City College, New York, men han tyckte inte om det åtminstone, och han lämnade institutionen två år senare utan diplom. Han anlitade sig sedan i den amerikanska armén, från 1962 till 1964 och gjorde sedan olika udda jobb när han återvände. Det var där han integrerade olika butiker som säljare. Ralph Lauren initierade därmed modevärlden och bestämde sig för att skapa en samling slipsar, bredare än vanligt eftersom han kände att det var genom detta tillbehör som tidens män kunde uttrycka sig. . Det var då 1967 som han märktes av Norman Hilton, en modeentreprenör. Ralph Lauren lånade 50 000 dollar från den senare för att öppna en slipsaffär. Det var en framgång och detta gjorde det möjligt för honom att utöka sitt sortiment till skjortor och andra herrkläder knappt ett år senare. Ralph Laurens skapelser vann honom ett City Award och det var faktiskt samma år som hans emblem i form av en polo-ryttare dök upp. Slutligen var det 1972 som den verkliga invigningen av Ralph Lauren kom med skapandet av dess ikoniska kortärmade polotröjor i mer än 24 färger.

Ralph Laurens diversifiering

Ralph Lauren var orolig för att diversifiera ännu mer och skapade sedan sin parfymserie. Han grundade Parfums Ralph Lauren licens för kosmetiska produkter 1978. Den senare skapades under ledning av Warner Cosmetics innan den förvärvades av L’Oréal 1984. I linje med husets modeskapande föddes en allra första doft som heter Polo 1978 tillsammans med en kvinnlig motsvarighet vid namn Lauren. Sedan den dagen har Polo-doften funnits i alla såser: Crest 1991, Sport 1994, Sport Extrême och Sport Woman 1997, Blue 2003, Black 2005 eller Explorer 2007. Dessutom är det andra symboliska parfymjuicer är också signerade av detta märke, som Romance, Purple Label eller Big Pony.

Ralph Lauren är så framgångsrik att företaget nu har mer än 300 butiker i 80 länder. I april 2010 blev Ralph Lauren riddare i Legion of Honor. Dessutom är han med sin förmögenhet uppskattad till cirka 8 miljarder dollar en av de 120 rikaste människorna i världen.

Detta är de mest framstående parfymerna från Ralph Lauren