Dessutom åtföljs de senare av en subtil doft skapad av dofterna från Roberto Cavalli. Så fokusera på detta ganska nya varumärke i historien om samtida parfymeri.

Roberto Cavallis konstnärliga själ

Roberto Cavalli föddes i Florens 1940, en stad känd som den historiska huvudstaden för italiensk konst. Således är det utan tvekan detta som gjorde att han från sin barndom kunde utveckla en ovanlig estetisk känsla. Mycket snabbt bestämde sig Roberto Cavalli för att orientera sig mot kreativa studier och gick med i Institute of Art i Florens där han valde att specialisera sig på tryck på textilier. Efter examen öppnade han sin egen tryckfabrik 1966. Dessutom är Roberto Cavallis huvudmål att utveckla okonventionella kläder och erbjuda okonventionellt utseende. Det dröjde inte länge innan han differentierade sig med sitt unika tillvägagångssätt för mode. På samma sätt tillät hans ständiga forskning honom att lämna in många patent. Den första var att skriva ut på läder på 1970-talet. Dessutom tillät denna innovativa känsla Roberto Cavalli att upptäckas av Pierre Cardin såväl som av Hermès hus. Således slog Roberto Cavalli gradvis in i de stora ligorna och förvärvade en känd kundkrets, som också inkluderade stjärnor som Sophia Loren och Brigitte Bardot. På samma sätt erkändes Roberto Cavalli snabbt som favoritskapare av rockstjärnor såväl som hiphop. Sedan släppte Roberto Cavalli, efter en liten minskning av makten, en serie stretchjeans med ett åldrande utseende som stjärnorna knäppte upp. Således uppstod Roberto Cavalli-butiker snabbt över hela världen.

Utvecklingen av Roberto Cavalli-linjen

Samtidigt förstod Roberto Cavalli 1998, för att ytterligare utveckla sin kändis, att han var tvungen att matcha sin linje med många tillbehör. Således skapade varumärket klockor, glasögon, underkläder, baddräkter och till och med parfymer. Det senare passar perfekt in i kontinuiteten i Roberto Cavallis skapelser, både rock och karismatiska, utrustade med en medfödd elegans och erbjuder oss visionen om en slags modern dandy. Således har Roberto Cavalli över tid kunnat bygga ett riktigt lyximperium. Idag är vi långt ifrån dess lilla textilfabrik. Roberto Cavalli parfymer och kläder distribueras nu i mer än 50 länder och varumärket finns i de största städerna i världen. Dessutom är några av dem helt enkelt monumentala, som den nya Roberto Cavalli-butiken i Paris, belägen i rue Saint-Honoré. Den har inte mindre än sju våningar grupperade över 1400 m²! Roberto Cavalli har konsten att se saker stora och svåra är att se att det lyckas för honom.

Detta är de mest framstående parfymerna från Roberto Cavalli

Posts not found