RĂ„material.

SandeltrÀ i parfymeri

MajestÀtiskt sandeltrÀ

SandeltrĂ€ avger en trĂ€ig, sammetslen, varm, sensuell, till och med nĂ„got djurlig doft. Dess lukt Ă€r bara fĂ€ngslande. SandeltrĂ€ har liten luktkraft, men har ett sĂ€rskilt starkt grepp. SandeltrĂ€ har det sĂ€rdrag att berika en parfyms doftkraft … För parfymer Ă€r sandeltrĂ€ en outtömlig inspirationskĂ€lla. SandeltrĂ€ anvĂ€nds frĂ€mst i herrparfymer. Men nyligen trĂ€nger den fint in i feminina parfymer. En av de största framgĂ„ngarna Ă€r parfymen skapad av Jean-Paul Guerlain, ”Samsara”. Det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen sĂ„ mycket sandeltrĂ€ har införlivats i en doft, som var vĂ€ldigt djĂ€rv för tiden. Resultat, en verklig framgĂ„ng … Ylang-ylang, jasmin, iris tar till sandeltrĂ€et, en imaginĂ€r idĂ© om avlĂ€gsna lĂ€nder, kanske mötesplatsen mellan öst och vĂ€st. Samsara Ă€r och kommer att förbli en modell för absolut feminin harmoni.

SandeltrÀ i parfymer, oÀndliga överenskommelser

SandeltrĂ€ har en trĂ€ig, men extremt söt doft. Det Ă€r dĂ€rför det gĂ„r fantastiskt bra med mĂ„nga dofter. Den sensuella men giriga sidan av sandeltrĂ€ passar mycket bra med ros, ylang-ylang, jasmin, dallilja, kanel, vanilj, mysk, vetiver, tonka bönor eller citrusfrukter. Bland de vackraste Ă€ktenskapen tĂ€nker vi pĂ„ ”Min parfym” av Paloma Picasso. SandeltrĂ€ i basnoterna förknippas pĂ„ ett klokt sĂ€tt med ylang-ylang, jasmin, patchouli och hyacint i mellantonerna. Blomsterna Ă€r majestĂ€tiska, som sandeltrĂ€. Denna parfym Ă€r en revolutionerande skönhet eller ”hur man kĂ€nner sig Ă€nnu mer kvinna” … Det Ă€r inte den enda skapelsen dĂ€r blommans magi möter sandeltrĂ€ets mjukhet. En annan mycket trevlig förening med sandeltrĂ€ i basnoten Ă€r ”1000” av Jean Patou. I hjĂ€rtnoter upptĂ€cker vi violett, jasmin. I basnoter upptĂ€cker vi bergamott, koriander, osmanthus och eukalyptus. Denna parfym Ă€r intensiv av alla dessa dofter, men den Ă€r oförskĂ€md av sin rikedom och dess mĂ€ngd vĂ€rdefulla essenser.

SandeltrÀ anses vara ett dyrbart, rikt och vackert trÀ. Förknippad med antiken och med livet, förmedlar det mÄnga symboler. Ofta anvÀnds som basnot sandeltrÀ ursprungligen en maskulin doft. Sedan 90-talet har skaparna försökt anvÀnda det för kvinnors parfymer, en stor framgÄng! Det passar vÀldigt snyggt med koppar, trÀaktiga, pulverformiga toner eller till och med blommiga toppnoter. För designers Àr sandeltrÀ en outtömlig inspirationskÀlla.

Leave a Reply