Från början av Serge Lutens till hans samarbete med Dior

Serge Lutens föddes i mars 1942 i Lille. Han började sitt yrkesliv 14 år gammal som lärling i en stor frisörsalong. Mycket snabbt skapade han en egen stil, pläterade håret på sina vänner och gjorde dem med en blek hud åtföljd av ett rökigt utseende. Dessutom kopplade han detta till sin passion för fotografering och tvekade inte att fotografera sina modeller. 1962 tillät hans utskrifter honom att anställas av tidningen Vogue för att skapa frisyrer, smink och smycken. Han blev sedan en av de mest inflytelserika figurerna i sin tid när det gäller mode och skönhet. 1967 sågs han av Dior-huset, som anförtros honom utvecklingen av dess smink. Han arbetade sedan för varumärket i många år medan han ägnade en del av sin tid åt sin passion för film och fotografi. Dessutom ställdes han till och med ut som fotograf 1973 på Guggenheim Museum i New York.

Invigningen av Serge Lutens

År 1980 markerade början på ett nytt samarbete mellan Serge Lutens och Shiseido-gruppen. Han var sedan ansvarig för utvecklingen av varumärkets produkter från A till Ö, från produktdesign till produktion av deras reklamfilmer. Denna period var särskilt intensiv av arbete och gjorde det möjligt för honom att hävda sin unika identitet. Dessutom gav hans beslutsamhet honom flera utmärkelser, inklusive två gyllene lejon vid reklamfilmfestivalen, liksom Grand Prix på den Unesco-sponsrade konstfilmfestivalen 1990. Knappt två år senare, 1992, utvecklades också Serge Lutens doften Féminité du Bois, en verklig doftrevolution som sätter stopp för parfymens segmentering av man-kvinna. Dessutom var det också under denna period som Serge Lutens öppnade sin egen butik inom murarna i Palais Royal i Paris. Således skapade han sitt eget varumärke som heter Parfums Beauté Serge Lutens år 2000. En riktig framgång tilldelades han Fifi Awards för det bästa originalkonceptet fyra år i rad, från 2001 till 2004. 2006 fick han titeln Talent d’Or av Sommet du Luxe et de la Céation innan den 2007 utsågs till befälhavare för konst och bokstäver av ministeriet för kultur och kommunikation.

Efter mer än tio års existens anses varumärket Serge Lutens vara en av de största framgångarna när det gäller nischparfymer. Utan tvekan är Serge Lutens en extraordinär karaktär, en verklig fascination för parfymälskare.

Detta är de mest framstående parfymerna från Serge Lutens

Posts not found