RĂ„material.

Svart te i parfymeri

Den ursprungliga och kraftfulla svarta teanoden anvÀnds i feminina orientaliska juicer eller maskulina trÀaktiga dofter för att erbjuda sina vördnadsfulla rökiga Ängor till dofter som kommer att lyfta fram det kÀnsliga lÀdret i dess doft.

Trenden för dofter av grönt te, vitt te och svart te

I parfymeri Àr det sÀkert att varje decennium har sina kultrÄvaror! 2000-talet prÀglades dÀrför sÀrskilt av dofter som var tÀnkta att vara naturliga, utan att alltid vara sÄ, men ocksÄ av fina exotismer utan att vara djupa vaknar. 100% naturligt te motsvarar exakt dessa önskningar om flykt som bÄda Àr naturliga samtidigt som de Àr exotiska. SÄ uppenbarligen anvÀnde vi teet och dess olika sorter för att sprida dem i dofter med naturliga eller kryddiga accenter, beroende pÄ styrkan hos dofterna för det valda teet.
”Eau ParfumĂ©e au ThĂ© Vert”, slĂ€ppt 1992 av Bulgari, verkar vara den första doften som har öppnat en kunglig vĂ€g i parfymeri till te-vĂ€gen. NĂ€r det gĂ€ller svarta teer, rökt och lĂ€tt balsamiskt, erbjuder de dofterna som bĂ€r dem toner av lĂ€der, honungsved, sĂ€rskilt markerade av kryddor eller skog.

De fÀngslande dofterna av svart te i parfymeri

I registret över maskulina dofter verkar anteckningen om svart te sÀrskilt lÀmpad för kryddiga skogar som ofta ger svart te i mittnoten.

SĂ„ledes “Gucci pour Homme II” av Gucci och “Chrome United” av Azzaro, tvĂ„ vackra trĂ€iga juicer, andas ut dofterna av noten av svart te i ett hjĂ€rta som erbjuds runt chili, kanel och violett för “Gucci pour Homme II”. för ”Chrome United” utstrĂ„lar det ocksĂ„ föreningen av violett och svart te, men Ă„tföljs av den berömda nya friskhetsnoten. För ”Eau de CĂšdre – Eau de Toilette” av Armani, Ă€ven kryddig trĂ€ig, kommer tonen av svart te att smĂ€lta i basnoter tillsammans med cedertrĂ€ och mockaskinn, en olfaktorisk blandning som Ă€r bĂ„de kryddig och framför allt vĂ€ldigt original.

SjĂ€lvklart Ă€r de rökiga och lĂ€derartade tonerna av svart te uppenbarligen mycket lĂ€mpade för söta orientaler som ibland Ă€r blommiga men ocksĂ„ och framför allt feminina. Samma Ă„r kommer tvĂ„ vackra blommorientaler att andas ut tonarna av svart te i sina dofter: ”Kapsule FLORIENTAL” av Lagerfeld och ”BerbĂ©riades ExtrĂȘme” av StĂ©phanie de Saint Aignan. Den första anvĂ€nder svart te som en basnot för att skapa ett helt exotiskt och orientaliskt spĂ„r dĂ€r det andra erbjuder svart te som en start av en kryddig doft med 1000 fĂ€rger i vĂ€rlden.

Hur kan man prata om svart te utan att nĂ€mna bĂ€stsĂ€ljaren för tillfĂ€llet: “The Little Black Dress” av Guerlain? Omöjligt! I sjĂ€lva verket Ă€r svart te en av de toner som kolliderar och förvĂ„nar, som förtrollar utan att överdriva det och parfymerar med en viss skicklighet dofter dĂ€r det aldrig gĂ„r obemĂ€rkt förbi!

Leave a Reply