RĂ„material.

Vattenmelon doft

Fördelarna med lukten av vattenmelon

Vattenmelon innehĂ„ller vĂ€ldigt fĂ„ kalorier och Ă€ven lite socker. Det Ă€r dĂ€rför det gör det till en av de bĂ€sta bantningsallierade för dem som vill gĂ„ ner i vikt. I sjĂ€lva verket, tack vare dess höga vatteninnehĂ„ll, hjĂ€lper vattenmelon till att eliminera njurarna, liksom att lossa apelsinskal. Vattenmelon Ă€r en frukt rik pĂ„ antioxidanter, som skyddar oss frĂ„n fria radikaler och stĂ€rker vĂ„rt immunförsvar. Dessutom innehĂ„ller vattenmelon lykopen som hjĂ€lper vĂ„r kropp att kĂ€mpa mot trötta celler. Vattenmelon innehĂ„ller ocksĂ„ vitaminer, frĂ€mst A, B6, C samt kalium vilket gör vattenmelon till stor hjĂ€lp mot muskelkramper. Slutligen Ă€r vattenmelon bra för hjĂ€rtat eftersom det hĂ„ller blodtrycket i en ”normal” hastighet, vilket förhindrar hjĂ€rt-kĂ€rlsjukdom.

Vattenmelon i parfymeri

Även om det kan tyckas överraskande minst sagt, anvĂ€nds vattenmelon i parfymer, precis som jordgubbar, vinbĂ€r, persikor eller Ă€pplen. Eftersom den innehĂ„ller mycket vatten Ă€r det omöjligt att erhĂ„lla en eterisk olja genom extraktion. Lukten av vattenmelon Ă„terges sedan syntetiskt i laboratoriet. I parfymer ger vattenmelon fruktig, söt, snygg, vattenlevande toner, men ocksĂ„ krispig. Vattenmelon finns i fruktiga, citrus-, aromatiska eller till och med blommiga kompositioner, som i Escadas ”Sunset Heat” dĂ€r vattenmelon Ă€r i mittanteckningen vid sidan av persika. Vi upptĂ€cker dĂ€rför vattenmelon i citruskompositioner som ”Eau de Lacoste L.12.12 Noir”, en doft för mĂ€n dĂ€r vattenmelon Ă€r placerad som en toppnote tillsammans med basilika. Även i ”Eternity for Men Summer 2007” av Calvin Klein, en aromatisk-akvatisk komposition, dĂ€r vattenmelon Ă€r i toppnoten bredvid koriander.

Mycket uppfriskande, vattenmelon Àr en av sommarens stjÀrnfrukter. Vattenmelon, som har mÄnga hÀlsofördelar, anvÀnds ocksÄ i parfymeri. BÄde frÀsch, snygg och söt, vattenmelon erbjuder viktiga toner för fruktig, blommig, citrus eller vattenlevande kompositioner.

Leave a Reply