Versace, ett tragiskt öde

Svavelaktig, barock och vågad, det är vad Versaces skapelser sammanfattar. Versace utvecklas alltid av det antika och barockarvet och utvecklar en unik italiensk stil. Stylistsamlingarna var så framgångsrika att varumärket drevs till toppen på 80-talet. År 1990 organiserade Versace sin första couturesamling i Paris. Varumärket förlitar sig regelbundet på innovation och överraskar också blandningen av material, särskilt blandningen av läder och siden, metallnät och plast … Det är den 15 juli 1997 som sagan slutar. Versace mördas utanför sitt hem i Miami. Det var då hans syster, Donatella, som tog över förvaltningen av Versace-huset. Det diversifierar sin verksamhet genom att särskilt föreställa sig ett lyxhotell i Australien och ett palats i Dubai.

Versace dofter

Efter att ha infört sin bestämda offbeat-stil inledde Versace skapandet av parfymer. Den första Versace-parfym som skapades 1992, ”Venus” är byggd på mycket kontrasterande doftintoner. ”Venus” är avsett för starka och modiga kvinnor. Många parfymer kommer att följa den första framgången. Bland dem noterar vi ”Bright Cristal” baserat på fruktiga anteckningar och ”Cristal Noir” för kvällsversionen. För män upptäcker vi ”Versace för män”, intensiv och uppfriskande. Sedan kommer samlingar att läggas till dessa stora framgångar, till exempel ”Green Jeans, Metal Jeans, Red Jeans” eller till och med “VE”. Den senaste ”Vanitas” är fusionen mellan Italiens sol och exotismen i Tairés blomma. Versace dofter har behållit varumärkets extravaganta anda. Det mesta av varumärket är ”smyckenflaskor” som också understryker Versace extravagans.

Gianni Versace skapade sitt första modeföretag i Milano 1978. Med hjälp av sin syster Donatella och hans bror Santo innoverade Versace och uppfann en ny stil. Huset älskar snygga färger och provocerande snitt. Med tiden blir Versace en modestift. Baserat på sin framgång diversifierade varumärket genom att uppfinna modeaccessoarer, parfymer och senare hotell. Giannis liv kommer till ett tragiskt slut när han mördas i en ålder av 50 år, på höjden av sin ära. Det är hans syster som tar över drottningarna i Versace-huset genom att försöka fortsätta vad hans bror hade gjort så bra.

Detta är de mest framstående parfymerna från Versace

Posts not found